Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 28 september 2023 werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Opstal zeggen dat ze het predicaat GOUD hebben gekregen!
Elk jaar weer steekt Keurslager Opstal veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “Het maken van de prefecte rookworst begint bij het selecteren van de grondstoffen, de juiste verhouding vlees en spek. Een goed uitgebalanceerde mix van kruiden. Het droog en rookproces is bepalend voor de mooie kleur van de rookworst”, vertelt Keurslager Opstal.
Proeven!
Het seizoen is daarmee, als het aan ons ligt, officieel geopend. Kom de worst proeven bij ons in de winkel!
Jaarlijkse rookworstkeuring
De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.