Let's go wild!

In het wild seizoen snijden wij zelf onze herten bouten uit, zodat we de kwaliteit kunnen leveren die u van ons gewend bent.

Hertenvlees Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeelands hertenvlees heeft een extreem laag vet-en cholesterol gehalte, dat terwijl het vlees boordevol vitamine en mineralen zit. Tezamen met de malsheid, makkelijke bereidingswijze en unieke smaak, zorgt Nieuw-Zeelands hertenvlees voor een gezond en veelzijdig stukje vlees, wat prima aansluit bij onze hedendaagse levenswijze.

Het merk dat Keurslagerij Opstal verkoopt is Silver Fern Farms. Silver Fern Farms produceert hertenvlees op 5 specifieke productievestigingen door heel Nieuw-Zeeland. Silver Fern Farms hertenvlees staat voor malse, 1e kwaliteit hertenvlees.

Hertenvlees Nieuw-Zeeland
Hertenbiefstuk met dennenhoningsaus

Hertenbiefstuk met dennenhoningsaus

Ingrediënten (hoofdgerecht (Kerst)  voor 4 personen)

  • 4 stukken hertenbiefstuk a 125 g
  • 100 g gerookt spek, in blokjes
  • 1 kg spruiten, de buitenste blaadjes
  • 100 g gebrande ongezouten pistachenoten
  • 200 ml wildfond
  • 50 ml olijfolie
  • 1 eetlepel dennenhoning
  • 4 schorseneren, schoongemaakt en in stukken
  • 50 g boter
  • 100 ml melk

Bereiding

  1. Kook de schorseneren gaar in ongeveer 15 minuten en pureer ze met de melk en de boter in de blender. Breng op smaak met wat zout.
  2. Blancheer de spruitenblaadjes heel kort en spoel ze af met koud water.
  3. Bak de spekjes in een pan met wat olijfolie krokant en doe er na 3 minuten de pistachenootjes bij. giet het vet af, voeg de spruitenblaadjes toe en bak deze even mee. Verwarm ondertussen de schorsenerenpuree.
  4. Laat de wildfond met de dennenhoning iets inkoken.
  5. Strooi zout en peper op de biefstukjes en bak ze kort om en om bruin in de boter (twee keer twee minuten). Laat de biefstukjes even rusten en trancheer ze daarna. Verdeel het spruitenblaadjesmengsel over vier borden, schep er wat schorsenerenpuree bij en leg het vlees ernaast. schenk er tot slot de  dennenhoningsaus omheen.

Voedingswaarde per persoon
780 kcal (2.554 kj). eiwit: 47 g. vet: 31 g (waarvan 23 g onverzadigd). koolhydraten: 44 g.

Bereiding

Nog meer wilden ideeën?

Hier onder staat een assortiement lijst van het wild wat we kunnen leveren. Staat er niet bij wat u wilt, vraag er dan gerust naar.

Eend

  • eendenborstfilet
  • eendenbouten
  • gerookte eendenborst
  • tamme pekingeend
  • tamme eend canette 1.5 kg
  • tamme eend canard 2.5 kg
  • wilde eend 600 gram

Gans

  • ganzenvet 320 gr
  • ganzenvet 3600 gr

Konijn

  • Hollandse konijn tam
  • konijn tan klein
  • konijn achterbouten
  • wild konijn

Wild zwijn

  • zwijnbiefstuk
  • zwijn goulash
  • zwijn rollade

Hert

  • herten goulash vlees
  • herten haasjes
  • hertenrollade
  • hertcarpaccio
  • herten goulash kant en klaar

Haas

  • hazenrugfilet
  • hazenrug gevliesd
  • hazenbout gevl. per stel
  • hazengoulash vlees
  • haze peper kant en klaar

Fazant 

  • fazant hen ca 700 gr
  • fazant haan ca 800 gr

Ree

  • reebiefstuk
  • reebout met been
  • reerug met been

Diversen

  • wild gourmetschotel;
  • kangoeroe,wildzwijn,
  • parelhoen en hert
  • kangoeroe biefstuk
  • springbok biefstuk
  • wildpoulet gemengd;
  • haas/hert/zwijn

Opstal, keurslager

Ackershof 11
2641DX Pijnacker
0153692509
0153612355

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten